SON DAKİKA
hava

SON DAKİKA: Bartın’daki maden ocağında patlama! İşte Bartın son durum…

Son Güncelleme :

14 Ekim 2022 - 23:06

SON DAKİKA: Bartın’daki maden ocağında patlama! İşte Bartın son durum…

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Yetkililer, patlama sırasında yer altında işçilerin olduğunu belirtirken, olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

 

Bartın’da maden ocağında patlama İşte son durumHaberi Görüntüle

KURTARILAN İŞÇİLER KONUŞTU

Ekipler işçileri kurtarmak için seferber olurken, çökmenin meydana geldiği alanda kurtarılan 2 işçi sağlık durumlarının iyi olduğu belirterek “Şiddetli bir patlama oldu. Her yer karanlığa gömüldü” ifadelerini kullandı.

“GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ”

Yer altından kendi imkanlarıyla çıktığını belirten bir işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

AFAD’dan yapılan açıklamada patlamanın trafo kaynaklı olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir. Ankara ve Sakarya’dan birer mobil koordinasyon TIR’ı yönlendirilmiştir. Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri ile Sakarya, Kütahya ve Eskişehir’den AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Kütahya ve Zonguldak’tan tahlisiye ekipleri yönlendirilmiştir. Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede iletişim kesintisi olmamakla birlikte, tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.